Levosta käsin

Hengellisesti minua ruokkii Sanan lisäksi uskovien yhteys – keskinäinen jakaminen ja rukousyhteys.

Niistä ammennan voimani kiireen ja haasteiden keskellä. Tuntuu, että Herra kirjaimellisesti avaa lähteen sinnekin, missä ei välttämättä odottaisi.

Tällaisessa tilanteessa kaksi ihmistä rukoili samansisältöisin sanoin, että Jeesuksen syntymäjuhla toisi uudenlaisen ilon ja toivon elämäämme ja että Jumala, joka tekee asiat ilman stressiä, vierailisi luonamme ja siunaisi meitä ja että voisimme tehdä kaiken, mitä teemme levosta käsin.

Jesajan 28. luku kuvaa tilanteen, jossa Jumala kutsuu omiaan lepoonsa.

Tässä on lepo; antakaa väsyneen levätä, tässä on levähdyspaikka.

Jesajan kirja luku 28, jae 12

Kohta jatkuu:

Mutta he eivät ole tahtoneet kuulla.

Työssä kuin työssä – myös seurakunnallisessa – eteen tulee tilanne, jossa into, innostus, jopa intohimoinen tekeminen korvautuu toiminnalla, uurastuksella, yrittämisellä ja niin edes päin.

Niilläkin on aikansa ja paikkansa. Aina elämä, työ – se kutsumustyökään – ei ole kivaa, helppoa ja hauskaa. – Mutta silloin, jos tuo tila jatkuu kohtuuttoman kauan: Oma ruoka ja lepo – niin hengellisesti kuin fyysisestikin – jää muiden tarpeiden alle, tämä näkyy ennen pitkää hengellisenä, henkisenä ja fyysisenä voimattomuutena.

Jesajan viesti on hyvin selkeä: Tässä on paikka, joka on tarkoitettu levolle ja hiljaisuudelle. Antakaa uupuneen asettua aloilleen, viipyä, ottaa aikaa ja tilaa – ja levätä (käytetty alkukielen sana antaa levoksi käännetylle sanalle kaikki nämä merkitykset).

Jesajan 32. lukuun on kirjoitettu lupaus:

– vanhurskauden hedelmänä on oleva rauha. Siitä kasvaa levollinen luottamus, turvallisuus, joka kestää iäti.Minun kansani saa asua rauhan niityillä, turvallisissa asuinpaikoissa, huolettomilla leposijoilla.

Jes. 32: 17,18

Jeesuksen esimerkistä saamme vihiä, henkilökohtaisesta yhteydestä Taivaalliseen Isään syntyneestä passiosta nousee todellinen ja voimallinen aktio, toiminta; yksinkertaisesti emme kykene kaikkeen tuohon ilman yhteyttä Taivaalliseen Isään.

Jeesuksen viesti on yksinkertainen: Tulkaa kanssani autioon, rauhalliseen paikkaan ja levähtäkää vähän. (Vertaa Markuksen evankeliumin 6. luku, jae 31)

Advertisement

Julkaissut Pauliina Kuikka

valokuvaaja, sisällöntuottaja - photographer, content manager

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: